Wie zijn wij

KLJ Wiekevorst is een bruisende jeugdbeweging die al meer dan 95 jaar bestaat, waar kinderen en jongeren van 6 tot 35 jaar zich kunnen uitleven en plezier maken, week na week. Vandaag de dag telt onze vereniging zo’n 200 leden.

We verwelkomen onze leden elke week op zondag van 14u tot 17u aan ons lokaal in de Dalstraat. Dan laten we even alle remmen los en leven we ons uit in sport en spel. Samen plezier maken staat daarbij centraal. KLJ Wiekevorst is bovenal een plaats waar we vrienden maken en samen onze jeugd beleven.

Op zondag verdelen we de leden over vier groepen:

  • -9 (7-, 8-, en 9- jarigen)
  • -12 (10- en 11-jarigen)
  • -14 (12- en 13- jarigen)
  • +14 (14- en 15-jarigen)

Per leeftijdsgroep staat er een team van ongeveer zes à zeven leiders/leidsters uit onze leidingsploeg paraat om elke week een spetterende activiteit te voorzien. De creativiteit van onze leiders en leidster is eindeloos en ze zorgen dan ook elke week opnieuw voor een namiddag vol plezier. Een greep uit ons aanbod: pleinspelen, bosspel, reactietocht, ...

Ook voor de oudere jeugd is er een plaatsje bij KLJ Wiekevorst. Naast de vier groepen op zondag, verwelkomen we op vrijdagavond vanaf 20u onze +16’ers (vanaf 16 jaar). Ook op het programma van de +16 staat een brede waaier aan activiteiten: caféspelen, race-avond, casinoavond, klassieke pleinspelen, of gewoon een gezellig avondje in ons +16-lokaal onder vrienden.

Sinds kort zijn we ook opnieuw gestart met de +20. Voor onze oudste leeftijdsgroep voorzien we elke maand een activiteit. Zij kunnen genieten van een brouwerijbezoek, Schlagerfestival, …

Ook in de zomermaanden blijven we actief: zo gaan we jaarlijks op kamp van 12 tot 20 juli en in augustus zetten we ons beste beentje voor op de Sportfeesten. (Waar we trouwens elke sportzomer mooie resultaten behaalen!)

Naast onze gewone, wekelijkse activiteiten kan je ons ook kennen van enkele grotere activiteiten die we door het jaar heen organiseren: Thumbs Up Party, Paasbal, Restaurantdag, … en daarnaast organiseren we om de twee jaar mee de Hoevefeesten.

Zoals wel duidelijk mag zijn, zitten we op de KLJ niet stil en staan we altijd open om plezier te maken!